“En undersøgelse af effekten af ​​sociale medier på unges psykologiske velbefindende”

I de seneste år er sociale medier blevet en stor del af unges liv. Mens mange unge bruger sociale medier til at holde kontakten med venner og familie, har det også vist sig, at det kan have en negativ effekt på deres psykologiske velbefindende. Derfor har forskere lavet flere undersøgelser for at undersøge, hvordan sociale medier påvirker unges psykologiske velbefindende.

En undersøgelse fra 2017 viste, at unge, der brugte mere tid på sociale medier, havde et lavere niveau af psykisk velvære end dem, der brugte mindre tid. Dette skyldes, at de, der brugte mere tid på sociale medier, ofte blev udsat for negative kommentarer og konkurrencer om popularitet. Dette kan føre til følelser af usikkerhed og lav selvværd.

En anden undersøgelse fra 2018 viste, at unge, der brugte sociale medier til at sammenligne sig selv med andre, havde et lavere niveau af psykisk velvære end dem, der ikke gjorde det. Dette skyldes, at sammenligning med andre ofte fører til følelser af usikkerhed og lav selvtillid.

Endelig har en undersøgelse fra 2019 vist, at unge, der brugte sociale medier til at opretholde et positivt selvbillede, havde et højere niveau af psykisk velvære end dem, der ikke gjorde det. Dette skyldes, at de, der brugte sociale medier til at opretholde et positivt selvbillede, ofte blev udsat for positive kommentarer og konkurrencer om popularitet. Dette kan føre til følelser af selvværd og selvtillid.

Disse undersøgelser viser, at sociale medier kan have en stor indflydelse på unges psykologiske velbefindende. Derfor er det vigtigt for unge at begrænse deres brug af sociale medier og sørge for, at deres brug af dem er positiv og konstruktiv. Det er også vigtigt for forældre at tale med deres børn om brugen af ​​sociale medier og hjælpe dem med at finde en balance mellem brugen af ​​sociale medier og andre aktiviteter.

Related Posts

“Introduktion til ‘The Lord of the Rings’: En Guide til J.R.R. Tolkiens Fantasy-Romaner”

Advokat Jonathan Taylor hevder det finnes bevis for at «avtaler ble gjort». Det får motbør fra flere kanter – og nå stiller Besseberg-advokat spørsmål ved rollen…

“Udfordringerne ved at styre et stort projekt: En guide til projektledere”

Tarjei Bø og Johannes Thingnes Bø kaster lys over en mørk side av deres elskede idrett – med tragiske selvmord og tanker om den mentale påkjenningen…

“En undersøgelse af effekten af ​​fysisk træning på fysisk og mental sundhed”

INITLITY (TV 2): Pengene har sittet løst samtidig som Vålerenga har kollapset. Nå snus det meste på hodet i Oslo-klubben….

“Kampen for at redde planeten: En guide til miljøbeskyttelse”

Assistenten rykker opp og erstatter Gaute Helstrup. Regelverket krever at Tromsø får én trener til inn i teamet….

“Kan du se det?”: En undersøgelse af det visuelle aspekt af kunst og kreativitet

OBERHOF (TV 2): Johannes Thingnes Bø sliter med å finne svar….

“En undersøgelse af effekten af ​​fysisk aktivitet på fysisk og mental sundhed hos voksne”: Hvordan fysisk aktivitet påvirker voksnes fysiske og mentale helbred.

Har Kylian Mbappé sagt ja eller nei til Real Madrid? Her er mandagens fotballrykter….